Monday, April 9, 2018


Vaskrs 2018

Prota vinkovački Predrag Azap je pozvao vjernike da učestvuju u bogosluženjima, da se saberu i pokažu da su prijatelj jedan drugome, i da nikada ne dozvole da i ono najmanje zrno zavisti i mržnje nađe mjesta u njihovim srcima, već da se raduju Hristu i Hristovom vaskrsnuću.

"Vaskresenje Hristovo je čovjekova jedina nada. Isus Hristos vaskrsao je iz mrtvih, pobijedio je smrt i svim ljudima darovao vječni život. Slavimo ga, jer je sebe dao zarad naših života", poručio je prota Azap.

On je istakao da treba da znamo da se radujemo, da to otvoreno pokazujemo ne stideći se, poručujući roditeljima da svojoj djeci prenose ljubav Božiju, ljubav koja ih hrabri i miluje, da ih uče da budu sa Hristom, jer to znači biti sa životom i učestvovati u njegovom vaskrsenju.

Prota Azap je istakao da se s radošću sjeća godina kada je kao dječak slavio Vaskrs, kada se sa svojim bližnjima radovao svakom danu koji je išao u susret ovom velikim prazniku, doživljavajući ga na jedan čudesan način.

Pozivamo odgovorne u ovom društvu, državi da poštuju čovjeka, da se okrenu stvaranju dobrog za život dostojan svih ljudi, naglasio je prota Azap u uskršnjoj poruci, pozdravljajući sve vjernike riječima : HRISTOS VOSKRESE!




No comments: