Tuesday, February 24, 2015

Осијек, 21. Фебруара 2015.године
У ОСИЈЕКУ У ЦРКВЕНОЈ САЛИ ДОЊОГРАДСКЕ ПАРОХИЈЕ ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА ПРОТОЈЕРЕЈЕА – СТАВРОФОРА ДУШАНА КОЛУНЏИЋА „НЕДЕЉЕ ПОСНОГ И ЦВЕТНОГ ТРИОДА“
У присуству Његовог преосвештенства епископа осечко-пољског и барањског Г.Лукијана, те свештенства осечкопољске и барањске eparhije и бројних Осјечана у парохијској црквеној Сали у Змај Јовиној у Осијеку представаљена је 21. Фебруара 2015. Године књига „Недеље посног и цветног триода“ аутора протојереја-ставрофора Душана Колунџића, умировљеног пароха из Бјелог Брда.
Књигу су представили протојереј-стварофор Предраг азап, парох винковачки и њен издавач и аутор Прота Душан Колунџић.
Прота Азап је у свом обраћању рекао да ова Књига коју вечерас представљамо обухваћа сва подручја теолошког и практичног приступа Богослужењима православне цркве, чиме читаоцима пружа један обухватан увид у упознавање с потпуном сликом Богослужења у току једне црквене године  с нагласком на Недеље посног и цветног триода.
-           Аутор књиге има намеру да нас осопособи свом „Божјом опремом“ и тако сваком вернику помогне у бољем разумевању Богослужења, да што срдачније и активније учествује у истима, рекао је прота Азап
Прота Душан је изнио неке сегменте из саме Књиге, говорио присутнима о посту и светој Литургији. Свим заинтересованим одговарао је и на постављена питања .
Захвалност на овој књижевној вечери исказао је и на крају осјечки парох протојереј-стварофор Ратомир Петровић, који је захвалио предстваљачима Књиге, јер је овај сусрет у Осијеку врло користан пред почетак Великог васкршњег поста.No comments: